Keramik i Samtidskunsten AFART #33

November 16, 2011

 

 

Keramik i Samtidskunsten er en artikkel skrevet av Louise Birch Sørensen i siste nr. av AFART  side 76. 

Blant flere kunstnere  er Caroline Slotte og Astrid Sleire sine arbeider beskrevet  i artikkelen,  her under avsnittet “Nye tendenser” side 81.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitert fra artikkelen:

Den anden tendens ser Harsbo i arbejdet med readymaden: “Altså at man i stedet for at skabe noget fra bunden laver noget af ting, der allerede er skabt. Caroline Slotte f.eks., der har taget en gammel tallerken med motiver og så slebet og slebet, til hun til sidst kun har haft en enkelt del af motivet tilbage. I andre værker klipper hun motiver fra gamle tallerkner ud, og sætter tallerknerne sammen i relieffer, så der bliver skabt nye billeder. Det er nærmest en form for drømmeforskydninger. Der er også Astrid Sleire, som har klasket cement på gamle porcelænstallerkner. Både cementen og tallerknerne er egentlig ret grimme i sig selv, men når man skaber noget dobbeltgrimt på den måde, så bliver det lige pludselig interessant.”

 
 
 

 Om magasinet;hentet fra idoart.dk:Kunstmagasinet AFART har i løbet af de seneste to år udviklet sig fra at være et meget akademisk tungt kunsttidsskrift på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet til et landsdækkende og lækkert kunstmagasin, der hæver barren for kvalitet blandt kunstpublikationer i Danmark. AFART formidler kunst med fokus på indholdet, der gerne må have kunsthistorisk tyngde, men formuleret på floskelfattig vis, uden fodnoter og lange forklaringer. Magasinets artikler beskriver hvorfor kunst er interessant, og det er pakket ind i en lækker form, der afspejler den skønhed, som kunst repræsenterer.

Advertisements